Manifestație anti-restricții la Berlin, dispersată cu gaze lacrimogene de poliție / VIDEO
Autor: Ioan-Radu Gava pe 22 apr, 10:17 | Internațional

Manifestație anti-restricții la Berlin, dispersată cu gaze lacrimogene de poliție / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene miercuri la Berlin împotriva unei manifestaţii a opozanţilor faţă de restricţiile sanitare, desfăşurată în apropierea Reichstag-ului, unde deputaţii dezbat o lege care înăspreşte mijloacele de luptă împotriva pandemiei, informează AFP şi DPA.

 

Forţele de poliţie le-au cerut iniţial prin portavoci celor circa 8.000 de manifestanţi să se disperseze. Mobilizarea a avut loc în contextul în care camera inferioară a parlamentului (Bundestag) se pregăteşte să aprobe această lege care întăreşte prerogativele sanitare ale guvernului Angelei Merkel faţă de landuri.Potrivit DPA, care citează poliţia, demonstranţii nu respectau regulile de distanţare şi nu purtau măşti chirugicale, impuse de actualele restricţii. În timpul protestului, demonstranţii au scandat sloganuri precum "Pace, libertate, nu dictatură" şi "Suntem oameni". În acelaşi timp pe o pancartă se putea citi mesajul "Nu unei legi care îi lipseşte pe cetăţeni de putere".Poliţia a reţinut peste 40 de demonstranţi pentru încălcarea restricţiilor anti-epidemice, precizează Publika.

VEZI ȘI   -  Proteste cu mii de oameni la Berlin / VIDEO

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri