Maratonul rapelului. Valeriu Gheorghiță, informația momentului despre vaccinarea în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit, duminică seară, despre un maraton al rapelului. 

Într-o intervenție la Antena 3, în cadrul emisiunii „Decisiv”, moderată de Cătălina Porumbel, Valeriu Gheorghiță a spus: „Vom organiza în continuare astfel de evenimente de tip maraton. (...) Ne dorim să impulsionăm campania de vaccinare. Oamenii își doresc să se vaccineze. Vom lua toate deciziile care vin să împlinească nevoile oamenilor. (...) Va fi și un maraton al rapelului, exact după aceeași modalitate, fix peste trei săptămâni, în aceleași locații se vor prezenta persoanele care au făcut prima doză. Însă vreau să menționez că o persoană care nu se poate prezenta poate să facă rapelul în alt centru de vaccinare.”

Peste 16.000 de persoane vaccinate în 48 de ore, la maratonul din Capitală

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate în 48 de ore la Maratonul Vaccinării din București.

„Maratonul Vaccinării București: 16.066 persoane vaccinate în 48 de ore! Se poate!”, au anunțat duminică organizatorii.

Până la miezul nopții de sâmbătă spre duminică se vaccinaseră peste 10.000 de persoane.

Dozele de vaccin pentru Maratonul Vaccinării din Capitală au fost suplimentate sâmbătă, a anunțat conf. univ. dr. Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare Sala Palatului.

Maratonul Vaccinării - ediția București se desfășoară, în perioada 7 - 10 mai, în două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională, însumând 50 de fluxuri de vaccinare. Vaccinul utilizat este cel produs de compania Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Sute de persoane, vaccinate la Summitul Muzical și în centrul drive-thru din Sibiu

În ultimele 24 de ore, la centrul drive-thru deschis la parcarea Cazarma 90 au fost administrate 474 doze de vaccin, din care 468 prima doză și 6 pentru rapel.

De asemenea, la centrul deschis la Filarmonica din Sibiu s-au vaccinat până duminică după-amiaza aproximativ 600 de persoane.

Summitul Muzical al Vaccinării, care durează 12 ore, este organizat de Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat, Crucea Roșie, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul CFR.

Maratonul de vaccinare a fost dublat de un maraton artistic inedit care s-a desfășurat în aer liber pe esplanada Sălii Thalia. Au fost programate reprezentanții ale Teatrului de Balet Sibiu, Academiei Forțelor Terestre, Recital Duo Cameral – Filarmonica de Stat Sibiu, Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”, Cvartet al Filarmonicii de Stat Sibiu, Moment teatral – Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, iar de la ora 20.00 este programat un recital Radu Nechifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel