Ciolacu spune că PSD face un compromis. Discuții și negocieri cu Iohannis
Autor: Florin Răvdan pe 17 ian, 21:32 | Partide politice

Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a explicat de ce PSD nu va face o propunere de premier dacă moţiunea de cenzură va trece. 

"Nu avem un program politic comun cu UDMR. Atât noi, cât şi UDMR am spus că vom semna şi vom vota această moţiune din cauză că nu s-a întâmplat în Europa până acum să fie schimbate legile electorale în ultimele şase luni înainte de alegeri. Avem acest instrument, în urma asumării răspunderii Guvernului. Nu ne-am gândit la dl Maior, nu ştiu ce caută acest nume. Eu nici nu îl cunosc pe dl Maior şi nici  nu mi-a trecut prin cap să îl cunosc. Eu nu pot fi ipocrit şi să nu ţin cont de faptul că PSD nu a avut scorul scontat la ultimele alegeri, de asta nu mi se pare corect ca PSD să facă o propunere de premier", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3. 

Ce vor spune social-democraţii la consultări 

 

"Până acum erau discuţii legate de motivul pentru care PSD nu depune moţiune. Acum depunem. După vom propune un Guvern de uniune naţională, dl preşedinte va desemna un premier. Politica este bazată pe compromis. PSD este dispus să susţină un Guvern de uniune naţională până la alegerile la termen. Vom ajunge la discuţiile şi la negocierile respective avute la preşedintele României şi vom vedea atunci ce decizie vom lua", a mai spus Marcel Ciolacu. 

"Alegerile anticipate reprezintă o modalitate constituţională care se poate desfăşura după moţiune", a mai spus preşedintele interimar al PSD. 

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri