Marcel Ciolacu propune guvern de uniune națională. Anunțul de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Marcel Ciolacu susține că PSD va propune un guvern de uniune națională în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată. 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune națională până în luna noiembrie, "când sunt alegeri la termen", scrie Mediafax. 

"Este o moțiune serioasă și chiar dorim să treacă. Nu avem un scop politic, nu avem un program politic. Dorim să stopăm un lucru care nu se face niciunde într-o țară dezvoltată. Nu ai dreptul să schimbi regulile în timpul jocului. (...) După moțiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru. Este varianta unui guvern de uniune națională până în noiembrie, când sunt alegeri la termen", a declarat Marcel Ciolacu.

Alegerile anticipate, ”un moft”

El a catalogat intenția liberalilor de a provoca organizarea alegerilor parlamentare anticipate drept "un moft". Ciolacu a mai spus că în prezent, matematic, nu există o majoritate pentru aprobarea moțiunii de cenzură.

De asemenea, liderul interimar al social-democraților a anunțat că, dacă moțiunea de cenzură nu va trece în Parlament, va ataca la CCR proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi.

Guvernul a decis să își asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații vor depune moțiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel