Marcel Ciolacu propune guvern de uniune națională. Anunțul de ultimă oră
Autor: Alexandru Ichim pe 17 ian, 19:09 | Personalități politice

Marcel Ciolacu susține că PSD va propune un guvern de uniune națională în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată. 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune națională până în luna noiembrie, "când sunt alegeri la termen", scrie Mediafax. 

"Este o moțiune serioasă și chiar dorim să treacă. Nu avem un scop politic, nu avem un program politic. Dorim să stopăm un lucru care nu se face niciunde într-o țară dezvoltată. Nu ai dreptul să schimbi regulile în timpul jocului. (...) După moțiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru. Este varianta unui guvern de uniune națională până în noiembrie, când sunt alegeri la termen", a declarat Marcel Ciolacu.

Alegerile anticipate, ”un moft”

 

El a catalogat intenția liberalilor de a provoca organizarea alegerilor parlamentare anticipate drept "un moft". Ciolacu a mai spus că în prezent, matematic, nu există o majoritate pentru aprobarea moțiunii de cenzură.

De asemenea, liderul interimar al social-democraților a anunțat că, dacă moțiunea de cenzură nu va trece în Parlament, va ataca la CCR proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi.

Guvernul a decis să își asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații vor depune moțiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri