PSD sesizează Comisia Europeană după numirile la TVR și RRA. Ciolacu, anunț în premieră: Vor fi cinci state investigate, cu tot cu România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că România ar putea intra într-o anchetă la nivelul Comisiei Europene pentru schimbări abuzive la nivelul conducerii televiziunii publice, alături de alte state. 

Totul după ce Doina Gradea a fost demisă de coaliţia de guvernare şi înlocuită cu Ramona Săseanu, de la TVR Craiova. 

"Vă spun în premieră. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei pentru schimbările abuzive la televiziunile publice. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare, atât la Televiziune cât şi Radio. Vom scrie şi la Comisia Europeană despre acest abuz, şi nu vor mai fi patru state investigate, ci cinci, cu tot cu România. Nu poţi pica un raport, să îndepărtezi conducerea şi să spui că într-o oră se pot face propuneri. Cine a auzit de aşa ceva? Decât dacă era ceva anticipat, făcut deja, aranjat. De aceea PSD nici nu a avut propuneri", a spus Marcel Ciolacu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"PSD era acuzat că atacă statul de drept. Nu cumva televiziunea publică şi radioul public sunt parte din statul de drept?", a mai punctat Marcel Ciolacu. 

Iulian Bulai: USR-PLUS s-a opus 

Nu doar PSD critică numirea Ramonei Săseanu în funcţia de şef interimar al Televiziunii Publice. Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai spune că formaţiunea din care face parte s-a opus numirii. 

"Este un rezultat al unei discuții unde noi am spus că avem anumite semne de întrebare și anumite critici, care nu au fost ascultate și nu s-a mai putut face nici o negociere sau mișcare. Ce trebuie să facă cei doi șefi ai Radioului Public și TVR în momentul de față este să regândească instituțiile, să asigure un interimat bun, corect, până la o conducere plină, să reconstruiască pe cât se poate de mult aceste două instituții și să nu înceapă o vânătoare de pesediști. Ideea că vin ai noștri, pleacă ai voștri și unii îi dau afară pe alții și fac un război intern, negăsind o cale de reconciliere între angajați, jurnaliști, staff tehnic, nu este soluția pentru viitorul Radioului Public și al Televiziunii", a declarat Iulian Bulai. 

VEZI ŞI Iulian Bulai spune că USR PLUS s-a opus numirii Ramonei Săseanu în fruntea TVR: Alternativa e DESFIINȚAREA Televiziunii Române

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel