Marcel Ciolacu, despre planul de AUSTERITATE al lui Orban: Asta este România reală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, s-a arătat indignat de măsurile luate de autorități pentru a ajuta economia din România. 

Marcel Ciolacu a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre măsurile luate de autorități pentru salvarea economiei românești, dar și despre numărul alarmant de șomeri. 

”Avem un milion de șomeri în România dintre cei care au locuit în ultimul timp în România. Aproape un milion de români au revenit în țară și este normal să revină pentru că nu mai au slujbe în Italia, în Franța, în Spania, deci vorbim de o amploare mult mai mare. Vorbim de un deficit bugtar în primele patru luni ale anului de 1,5%. Nu că ar trebui să ținem cont de el, dar e un indicator ca să știm spre ceea ce ne îndreptăm. În acest moment, Guvernul nu furnizează un plan economic coerent pentru ca România să se pregătească la ieșirea din pandemie. 

Ce măsuri s-au luat până acum?

Suntem la aproape o lună de zile de când a fost decretată starea de urgență și nu avem absolut nimic în aplicare în acest moment. Vă rog să îmi arătați o persoană fizică sau un antreprenor care a reușit să își amâne ratele. Suntem singurul stat în Europa care percepe capitalizarea dobânzii la credite. Adică luăm dobândă la dobândă. Ieșim la televizor, povestim și nu vedem nimic. În agricultură este un dezastru. APIA nu funcționează. Nu s-au luat subvențiile la motorină nici pe anul trecut. Asta e România reală, economic vorbind”, a declarat Marcel Ciolacu în direct la România TV. 

VEZI ȘI: Erou de ziua lui de naştere. Ce a făcut în loc de petrecere. "Un act responsabil"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel