Marcel Vela, acuzat ca Gabriel Oprea. Christian Ciocan, reacţie: Nici un ministru de interne nu are competenţa...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România cere lămuriri Brigăzii de Poliţiei Rutieră a Capitalei cu privire la mai multe acuzaţii care i se aduc lui Marcel Vela, similare cu cele aduse fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. 

"MINISTRUL IOAN MARCEL VELA “ACUZAT” IN ACELAȘI MOD CA MINISTRUL GABRIEL OPREA.

În urmă cu puțin timp, urmare a schimbărilor efectuate la conducerea Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, la adresa ministrului afacerilor interne, domnul Ioan Marcel Vela in unele zone din presă au apărut acuze potrivit cărora schimbarea i s-ar datora, pe fondul nemulțumirilor domniei sale fata de modul in care BPR nu a răspuns solicitărilor privind echipajele de însoțire.", a transmis FSDPR, prin comisar şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei. 

"Nici un ministru nu are competenţa"

"Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România “Alexandru Ioan Cuza” informează opinia publica cu privire la:

1. Niciun ministru de interne nu are competenţa de a dispune de efectivele Brigăzii de Poliție Rutieră, în scopul însoțirii unor persoane. Acest lucru se realizează numai in condițiile prevăzute de lege.

2. Situatia prezentată seamănă izbitor cu situaţia in care generalul Gabriel Oprea a fost acuzat ca în perioada în care îndeplinea demnitatea de ministru de interne s-ar fi făcut vinovat de moartea motociclistului Bogdan Gigină, decedat în urma unui accident de circulație.

Această falsă acuză a fost infirmată chiar de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, care a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018) că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

3. Generalul Gabriel Oprea a dispus măsuri concrete ca Bogdan Gigina să fie avansat post mortem, soția acestuia să fie angajată în MAI, iar familia să beneficieze de toate drepturile legale.

Urmare a acestor stări de lucruri, Federatia solicită expres Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucuresti clarificarea situației privind informarea cetățenilor României cu privire la schimbările efectuate la BPR, precum și la competenţele acestei structuri referitoare la activitățile de însoțire, având in vedere faptul că aceste atribuții revin exclusiv Brigăzii de Poliție Rutieră - care poartă întreaga responsabilitate faţă de planurile de măsuri întocmite in astfel de situaţii - și nu altor persoane.", a mai transmis FSDPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel