Urmărește emisiunea live
A CRESCUT infracționalitatea. Marcel Vela dă cărțile pe față, după revenirea românilor din diaspora
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Marcel Vela FOTO AGERPRES
Marcel Vela FOTO AGERPRES
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat ce măsuri au fost luate pentru a preveni infracționalitatea în România, în condițiile în care au apărut destule semnale de creștere a acestui fenomen.

Marcel Vela a precizat la B1 Tv, miercuri seara, faptul că infracționalitatea în România este în creștere din cauză că s-au întors în țară și români certați cu legea, însă polițiștii îi au în baza de date și îi supraveghează:

Este adevărat, am înregistrat o creștere a infracționalității. Pe teritoriul României, doar din 15 martie până acum, au intrat în țară vreo 230.000 de persoane, dintre care 186.000 sunt cetățeni români. Garantez că suntem atenți, monitorizez tot ceea ce se întâmplă, dar și lumea cunoaște că în momentul în care în țările din Europa au început să apară tot mai multe cazuri de infectări, dintre cei care s-au repatriat au fost și cei care au plecat de la noi în perioada ”frumoasă” să zicem a migrației, printre care au fost și infractorii. Am exportat infracționalitate după 2007, după intrarea în Uniunea Europeană, acum vrând, nevrând, acel procent mic - pentru că nu vreau să spun că am exportat numai infractori sau că acum vin toți infractorii acasă - este clar că sunt și oameni certați cu legea prin alte state care vin în România”, a explicat ministrul de Interne.

”Ce avem pe Interpol, pe Frontex, ca și bază de date este evident că suntem atenți la ei și încercăm să prevenim orice acțiune care contravine bunelor maniere sau legilor în vigoare. În același timp vreau să precizez că avem la datorie zilnic, în total, aproape 30.000 de cadre în acțiune, fie că sunt de la Poliție, de la Jandarmerie, de la Poliția de Frontieră, Poliția Locală, oameni care au în atenție inclusiv faptele infracționale”, a spus Marcel Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel