Mare ATENȚIE. Așa a rămas o octogenară bogată fără ȘAPTE APARTAMENTE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
O femeie din Târgu Mureș a rămas fără șapte apartamente, într-un mod revoltător. 

Femeia din Târgu Mureș, în vârstă de 84 de ani, a pierdut cele şapte apartamente pe care le deţinea în municipiul Târgu Mureş, după ce a fost escrocată de un proxenet. 

Judecătoria Târgu Mureş l-a condamnat pe individul de 25 de ani, după patru ani de anchete, la cinci ani şi patru luni închisoare pentru înşelăciune în formă continuată. Bărbatul este obligat, de asemenea, să achite daune materiale în cuantum de 500.000 euro, ce reprezintă contravaloarea apartamentelor şi 50.000 de euro daune morale.

Decizia instanţei nu este definitivă, urmând să se judece apelul.

Bărbatul s-a prezentat femeii, pe când avea doar 20 de ani, drept un băiat orfan şi fără locuinţă. De fapt, era un proxenet condamnat la închisoare cu suspendare. Fără copii sau rude, femeia l-a primit în chirie și, după câteva luni, individul i-a propus să o ajute cu obținerea de fonduri europene pentru renovarea a două imobile.

Femeia a ajuns să semneze o procură specială în faţa notarului public, prin care proxenetul era împuternicit să efectueze orice tranzacţie referitoare la imobilele respective. 

Ulterior, apartamentele au ajuns pe numele unor noi proprietari.

Concluziile medico-legale în cazul femeii de 84 de ani arată că, „în ceea ce priveşte capacitatea psihică a persoanei vătămate de apreciere a consecinţelor social-juridice a actelor de dispoziţie încheiate în perioada 2015-2016 aceasta a fost diminuată, persoana vătămată fiind uşor sugestionabilă şi influenţabilă în contextul patologiei deteriorative psihiatrice şi a scăderii accentuate a vederii; în privinţa acuităţii vizuale, s-a apreciat că în perioada 2015-2016 persoana vătămată nu putea să ia la cunoştinţă informaţii scrise, în contextul diminuării accentuate a vederii”, potrivit Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel