Urmărește emisiunea live
Simulare în Marea Britanie: 3.000 de morți pe zi în vârful epidemiei, pe 17 APRILIE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Analizele de date au prevăzut că Marea Britanie va fi a doua cea mai lovită țară din Europa, însumând 40% din morțile de pe continent.

Analizele de date au prevăzut că Marea Britanie va fi a doua cea mai lovită țară din Europa, însumând 40% din morțile de pe continent, conform The Guardian.

Institutul pentru valori și evaluare a sănătății (IHME) din Seattle, SUA, a prezis că 66.000 de britanici vor muri din cauza Covid-19 până în august, cu un vârf de aproape 3.000 de morți pe zi, bazându-se pe creșterile bruște din ultimele zile.

Scenariul este amplificat de răspunsul greoi al guvernului

Analiștii au transmis și că discuțiile despre „imunizarea de turmă" a dus la o întârziere a măsurilor de distanțare socială, care au fost implementate pe 23 martie, când existau doar 54 de morți în Regat. Portugalia, de exemplu, a introdus astfel de măsuri la prima moarte confirmată.

IHME a făcut o simulare care arată că, până pe 4 august, Marea Britanie va avea 66.314 morți, o medie între minim 14.572 și maxim 219.211 decese.

Informațiile sunt controversate în Marea Britanie

Informațiile aflate recent sunt disputate de cercetătorii din Marea Britanie. Prof. Neil Ferguson de la Colegiul Imperial din Londra a spus că datele IHME legate de „cererea de îngrijire" (incluzând utilizarea de paturi și morți) erau de două ori mai mari decât ar trebui să fie.

Datorită măsurilor luate de guvernul britanic pentru a încetini răspândirea, institutul a transmis că vârful este așteptat în doar 9 zile: 17 aprilie 2020.

Situația va fi dezastruoasă

În acel moment, țara ar avea nevoie de 102.000 de paturi, doar 18.000 fiind disponibile în realitate. Tot în momentul de vârf, 24.500 de paturi de terapie intensivă ar fi necesare pentru a face față, când există doar 799 disponibile în prezent.

Analiza a inclus și alte țări ale Europei, prezicând că numărul deceselor vor rămâne relativ mic față de Marea Britanie. Spania va avea 19.209 morți până în august, în timp ce Italia și Franța vor număra 20.300, respectiv 15.058 de decese. Toate trei țările au impus măsuri mai stricte de distanțare socială față de Regat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel