Marea Britanie. Creșterea prețului la gaze amenință mai multe industrii
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Boris Johnson
Boris Johnson
Ministrul britanic al afacerilor a discutat cu șefii celor mai mari furnizori și operatori de energie din Marea Britanie, sâmbătă, despre creșterea prețurilor la gaze, care amenință o serie de industrii, inclusiv furnizori de carne, scrie Reuters.

Creșterea prețurilor a forțat deja mai mulți furnizori interni de energie să renunțe la afaceri și a închis fabricile de îngrășăminte care produc și dioxid de carbon, utilizat pentru în abatoare, înainte de sacrificarea animalelor, precum și pentru prelungirea termenului de valabilitate al cărnii.

Ministrul afacerilor Kwasi Kwarteng s-a întâlnit cu directori de la National Grid, Centrica, EDF și autoritatea de reglementare Ofgem pentru a discuta problema și a spus că este încrezător că există suficiente capacități pentru a satisface cererea.

Guvernul britanic nu știe cum să reacționeze

"Securitatea energetică este o prioritate absolută", a spus Kwarteng pe Twitter. "Lucrăm îndeaproape cu Ofgem și cu operatorii de gaze pentru a monitoriza cererea și oferta."

Guvernul a fost forțat să acționeze din cauza nivelului scăzut al stocurilor de gaze, al reducerii livrărilor din Rusia, a producției reduse de energie regenerabilă și întreruperile producătorilor de energie nuclară, situație care a majorat prețurile europene ale gazului la niveluri record.

Dermot Nolan, fostul șef al Ofgem, a declarat pentru BBC că se așteaptă ca prețurile să rămână ridicate în următoarele patru luni și nu este clar ce ar putea face guvernul, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel