Marea Britanie și-a redeschis terasele, după ce a vaccinat aproape 60% din populație. "Parcă am ieșit din închisoare". VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Marea Britanie și-a redeschis terasele și restaurantele, după trei luni de carantină.

Marea Britanie a vaccinat împotriva coronavirusului peste 32 de milioane de persoane, adică aproximativ 60% din populaţia adultă a ţării, așa că autoritățile au decis o relaxare a restricțiilor. Ieri, străzile au fost pline din nou. Oamenii s-au grăbit să iasă în oraș și au stat la terase, savurând băuturi și mâncare, ca pe vremuri, scrie BBC. Oamenii s-au bucurat din plin și au profitat de acest moment.

"Sincer se simte atât de bine, parcă am ieșit din închisoare. Sărbătorim o zi de naștere, așa că este cel mai bun cadou, cred", a spus un britanic.

„Uimitor, este minunat doar să vezi oameni afară, să ai viață în jurul nostru, mi-a fost atât de dor.”, a mărturisit o femeie.

Magazine, saloane de frumusețe, săli de sport și grădini zoologice ,s-au numărat printre celelalte afaceri care s-au redeschis în Anglia, în timp ce ordinul de „ședere la domiciliu” din Irlanda de Nord a fost ridicat și unele restricții au fost relaxate în Scoția și Țara Galilor. Și magazinele au fost inundate de clienți. În unele locuri s-au format cozi de sute de metri, iar aglomerația îi îngrijorează însă pe experți.

Marea Britanie a intrat în al treilea lockdown pe 5 ianuarie, pentru a opri valul de infecţii provocat de o variantă mai contagioasă a coronavirusului, descoperită iniţial în Kent, sudul Angliei. Succesul campaniei de vaccinare a permis reducerea cu mai mult de 90% a numărului de infectări şi cu peste 95% a numărului de decese, faţă de vârful din ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel