Marea Britanie SE PRĂBUȘEȘTE: A sunat ca un tunet
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Marea Britanie se află sub o nouă amenințare. Regiunea de coastă este afectată.

Comunitățile de coastă britanice sunt condamnate să rămână fără locuințe din cauza evoluției sistemului terestru. Potrivit informațiilor, tot mai multe prăbușiri au loc în zonele costiere ale Marii Britanii, din cauza eroziunii mării.

Acum doi ani, Nicola Bayless își făcea plimbarea de seară în Happisburgh, un mic sat de pe coasta de est a Angliei, când a fost surprinsă de o bubuitură puternică. Ulterior și-a dat seama că o bucată de stâncă a căzut: „A sunat ca un tunet. Ca un clic de degete și a dispărut. Nu ai avea șanse dacă ai sta sub așa ceva”, își amintește ea. De asemenea, a mai precizat că: „Uneori se întâmplă foarte târziu noaptea și îmi fac griji că este un cutremur sau că cineva intră în casă”.

Cunoscut ca orașul englezesc cel mai afectat de eroziunea costieră, se estimează că Happisburgh va pierde în jur de 97 de metri din terenul său de coastă în următorii 20 de ani.

Încălzirea globală ar fi de vină

Eroziunea costieră este un proces natural, în special de-a lungul coastelor moi din Anglia, alcătuite din gresii sau cretă. Cu toate acestea, experții dau vina pe încălzirea globală pentru accelerarea fenomenului. Nivelul mării din Marea Britanie a crescut cu 15 cm din 1900 și, la nivel global, ar putea crește cu 1,12 metri până în 2100 dacă obiectivele privind emisiile nu sunt atinse, conform AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel