Marea Britanie și Canada îl ATACĂ DIRECT pe Aleksandr Lukașenko. „Un mesaj clar”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Marea Britanie și Canada au anunțat că vizează președintele Aleksandr Lukașenko și alți șapte oficiali din Belarus pentru că au reprimat protestele din țară.

„Marea Britanie și Canada au trimis un mesaj clar prin impunerea de sancțiuni regimului violent și fraudulos al președintelui Aleksandr Lukașenko. Nu acceptăm rezultatele acestor alegeri trucate”, a declarat, potrivit unui comunicat, ministrul de externe britanic Dominic Raab, referindu-se la alegerile prezidențiale contestate din 9 august, conform Agerpres.

Cu efect imediat, aceste noi sancțiuni includ o interdicție de călătorie în aceste țări și înghețarea activelor a opt reprezentanți ai regimului belarus, între care Aleksandr Lukașenko, fiul acestuia și consilierul Viktor Lukașenko și șeful administrației prezidențiale Igor Sergheienko.

Este a doua oară când Marea Britanie recurge la noul mecanism, anunțat în această vară, pentru a sancționa în mod independent, după ieșirea din Uniunea Europeană în ianuarie anul trecut, încălcări ale drepturilor omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel