Marele Premiu al Chinei, amânat. Decizia FIA și Formula 1
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Pasionații de Formula 1 vor fi privați, în această primăvară, de Marele Premiu al Chinei din cauza epidemiei cu coronavirus.

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, programat pe 19 aprilie, a fost amânat pentru o dată ce va fi stabilită ulterior din cauza epidemiei de coronavirus care afectează această ţară, au anunţat, miercuri, organizatorii, citaţi de agenţiile internaţionale de presă.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi Formula 1 au precizat, într-un comunicat comun, că au decis împreună amânarea cursei de la Shanghai. ''Ca rezultat al preocupărilor continue legate de sănătate şi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat epidemia de coronavirus un risc global de urgenţă în sănătate, FIA şi Formula 1 au luat aceste măsuri, se arată în comunicat.

Sportul în China, lovit de coronavirus

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei se alătură astfel unei lungi liste de evenimente sportive anulate sau amânate din cauza epidemiei care a adus moartea a peste 1.100 de persoane, circa 44.000 de oameni fiind infectaţi în China, după ce aceasta a izbucnit la Wuhan, la finalul anului trecut.

Marele Premiu al Chinei era etapa a patra a noului sezon de Formula 1, care va debuta pe 15 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei. Cursa de la Shanghai era precedată de Marele Premiu al Vietnamului, care se va desfăşura în premieră pe 5 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel