Marele Zid Chinezesc, vandalizat în ziua redeschiderii
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 08 apr, 12:02 | Internațional

Foto: Agerpres

Oficialii chinezi speră că umilința publică va preveni turiștii din a distruge cel mai popular loc din țară – Marele Zid Chinezesc.

Oficialii chinezi speră că umilința publică va preveni turiștii din a distruge cel mai popular loc din țară – Marele Zid Chinezesc, transmite CNN.

Celebra secțiune „Badaling" s-a redeschis pe 24 martie, după două luni de suspendare a accesului. În aceeași zi, un vizitator a fost surprins de camerele de supraveghere cum a adus daune sitului istoric cu ajutorul unei chei.

Internauții chinezi s-au revoltat

 

Știrile au ajuns imediat virale în China, iar internauții chinezi s-au revoltat, generând hastaguri precum „Marele Zid Chinezesc, vandalizat în prima zi de la redeschidere". În plus, subiectul a devenit popular și pe Weibo, cea mai celebră platformă de socializare chineză.

„Cum pot exista astfel de comportamente necivilizate în mod repetat?", a întrebat un utilizator. „Cred că acești oameni trebuie arestați și închiși pentru cinci zile, ca să-și învețe lecția".

Măsuri disciplinare pentru a împiedica vandalismul

 

Drept răspuns, Biroul Marelui Zid, responsabil pentru problemele administrative și publice ale zonei „Badaling", a implementat mai multe măsuri disciplinare care au intrat în vigoare pe 6 aprilie.

Conform contului de Weibo al Biroului, „vor fi impuse penalități administrative asupra a șapte tipuri de vandalism contra artefactelor culturale, incluzând zgârierea și alte daune intenționate".

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri