Maria Ligor, de la ministru în România la ambasador în Finlanda
Autor: Florin Răvdan pe 26 noi 2020 / 13:04 | Personalități politice

Sursa foto: Facebook Maria Ligor

Maria Ligor, fost ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, revine într-un post de ambasador, conform unui decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. 

Preşedintele a semnat decretul privind acreditarea doamnei Maria Ligor în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Finlanda, cu reședința la Helsinki. 

Fost ambasador în Canada şi în Spania 

 

Maria Ligor a fost numită ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni la 7 iulie 2016 și este diplomat de carieră din ianuarie 1996.

În perioada 2013-2016 a ocupat postul de ambasador al României în Canada, anterior deținând funcția de ambasador cu însărcinări speciale, Reprezentant Special pentru promovarea democraţiei. Din noiembrie 2012, este membru al Consiliului Guvernatorilor al Fondului European pentru Democrație (European Endowment for Democracy) şi membru ales al Comitetului Executiv al acestuia. Din iulie 2013 si pana la numirea in guvern a fost acreditată în paralel şi ca Reprezentant Permanent pe lângă Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale.

Între iulie 2006 şi august 2011, a fost ambasador al României în Regatul Spaniei. Maria Ligor a deţinut în aceeaşi perioadă şi calitatea de Reprezentant Permanent pe lângă Organizaţia Mondială a Turismului, România devenind în 2010, vicepreşedinte al Consiliului Executiv al acestei organizaţii, conform MAE

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri