Mariana Preda, director al Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, a murit. Fost senator PSD: Un om deosebit...
Autor: DCNews Team pe 11 feb, 20:36 | Educatie

foto ilustrativ

Mariana Preda, profesor de chimie, director al Colegiul "Nicolae Grigorescu", în perioada 1982-1993, a murit. Un fost senator PSD îi deplânge dispariția.

"Profesoara mea de chimie în liceu, colegă de cancelarie, primul meu șef, ca directoare a liceului "Nicolae Grigorescu", mama unei bune prietene... Un profesor remarcabil și un om deosebit. R.I.P.", a scris Georgică Severin, fost senator PSD, pe Facebook. 

Mariana Preda s-a născut la 27 august 1935, la Breaza. A absolvit liceul în orașul natal, apoi Facultatea de Chimie din cadrul Universității București. Aproape toată cariera sa profesională a fost legată de Liceul Industrial nr. 5, devenit apoi Liceul "Nicolae Grigorescu", Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" de astăzi, scrie campinatv.ro. Și-a început activitatea de profesor de chimie la această instituție de învățământ în anul 1967, iar din 1982 a devenit director. În august ar fi împlinit 85 de ani.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri