Marilen Pirtea, despre mutarea PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă drept premier
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Marilen Pirtea, rectotul UVT
Marilen Pirtea, rectotul UVT
Deputatul liberal Marilen Pirtea a spus care este mutarea PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de premier.

'Vedem că toate bârfele din ultimele zile nu se adeveresc. PNL nu a venit cu propunerea de premier - Florin Cîțu. Este un partid responsabil. În opinia publică s-a spus că se forțează cu Florin Cîțu. Însă în ședința și forurile decizionale hotărârea a fost alta.', a spus Pirtea.

'Partidul a înțeles că dorința partenerilor de coaliție și a tuturor e să prioritizeze ce e bine pentru PNL și pentru români. În acest moment, cele 10 zile în care Cioloș a încercat să facă un guvern, care nu a trecut în Parlament, dorința este îndeplinită. Avem la masă un PNL în jurul căruia se va forma un guvern dispus la dialog cu toate forțele politice.',a  declarat Pirtea.

'Forurile partidului nostru vor intra în negocieri cu toată lumea. Și primul va fi USR pentru că am făcut o propunere de guvern care nu este Florin Cîțu. Acum urmează mutarea USR. Apoi, dacă nu putem ajunge la o decizie coerentă și stabilă...vom face tot ce se poate ca România să aibă un guvern stabil. Este esențial în aceste momente!', a menționat Marilen Pirtea.

Decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de premier, semnat de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Nicolae Ciucă a fost propunerea PNL pentru această funcţie, la consultările cu şeful statului. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că această criză politică a durat prea mult şi este nevoie 'acum' de un guvern cu puteri depline.

'Discuţiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuţii. Am reiterat că acum este nevoie de o soluţie reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care ţin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situaţie dramatică în spitalele din România, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit', a afirmat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel