Mario De Mezzo cere COD ROŞU de responsabilitate, pentru evitarea carantinării Bucureştiului
Autor: Florin Răvdan pe 23 Martie, 19:16 | Partide politice

Facebook Mario De Mezzo

Mario De Mezzo (PNL) îndeamnă cetăţenii la un cod roşu de responsabilitate, pentru a evita carantinarea Bucureştiului. 

Declaraţiile vin în contextul discuţiilor prelungite despre posibila carantinare a municipiului Bucureşti, după ce acesta a trecut de rata de 6 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori. 

"La nivel personal, am spus mereu că nu cred că ar trebui să mai carantinăm România, pentru că România nu îşi mai poate permite un lockdown economic. La nivel politic, discuţiile sunt foarte specifice şi foarte tehnice. Nefiind implicat direct în ele, îmi este greu să spun, politic, dacă unul are dreptate sau celălalt. Dar mă uit spre premierul Cîţu şi văd poziţia lui fermă cu privire la închiderea Capitalei, că nu trebuie să o facem, că cifra de 6 la mie este un indicator, dar nu este singurul la care trebuie să ne uităm şi că mai sunt şi alţi indicatori de care trebuie să ţinem cont. Din acest punct de vedere, lucrurile mi se par foarte clare. Premierul Florin Cîţu a spus că nu recomandă închiderea Capitalei şi PNL nu recomandă în acest moment închiderea Capitalei. 

Mai degrabă, dacă ar fi să recomandăm ceva, am recomanda respectarea regulilor de prevenţie, adică lucrurile simple care ne-ar ajuta să coborâm numărul de infectări. Trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru, să avem un COD ROŞU de responsabilitate", a spus Mario De Mezzo la România TV. 

Prezentatoarea Lili Ruse a intervenit şi i-a spus acestuia că "trebuie să mă lăsaţi să o notez undeva, că e prea bună. Pe cuvântul meu, îmi iau motto la emisiune, COD ROŞU de responsablitate. Dacă îmi puteţi ceda drepturile de autor, aş fi încântată". 

Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri