Mario DeMezzo, ceartă cu Oana Florea pe tema vaccinării. "Ce a făcut PSD pentru vaccinare?" / "Sunteţi varză!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Oana Florea (PSD) şi Mario DeMezzo (PNL) au avut un schimb aprins de replici în direct la România TV, pe tema campaniei naţionale de vaccinare. 

Totul a plecat de la progresele pe care le face campania de vaccinare, în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat că primele măsuri de relaxare vor fi introduse după ce se vor fi vaccinat 35 la sută dintre români. 

Iată dialogul dintre cei doi: 

Mario DeMezzo: Campania de vaccinare funcţionează. Românii vor continua să se vaccineze. Deocamdată, oamenii se vaccinează, există un ritm bun, care creşte de la zi la zi. În loc să spunem că nu vor mai fi oameni să se vaccineze peste trei zile, haideţi să spunem să meargă lumea să se vaccineze. Să încurajăm oamenii să meargă la vaccin. Iar măsurile pe care Guvernul le dă pentru a încuraja oamenii să se vaccineze vor convinge oamenii să meargă. 

Oana Florea: Până la prima bornă, mai avem o lună şi un pic. Să nu uităm că avem judeţe care au mai puţin de zece persoane vaccinate. Din punctul meu de vedere, eu cred că acest val de două milioane a fost format din doritori, entuziaşti. Acum urmează partea mai grea, trebuie să convingi oamenii să se vaccineze. Ultima mea ştire era că nici măcar medicii care sunt angrenaţi în vaccinare nu şi-au primit sumele promise. Cât timp ai judeţe unde ai zece persoane vaccinate, evident că nu ai cum să ajungi la 10 milioane. Eu înţeleg că trebuie să întoarcem retorica de la testare şi de la faptul că ATI-ul e plin. 

Mario DeMezzo: Am două întrebări, că sunteţi parlamentar. De unde sunteţi parlamentar, de Bucureşti? 

Oana Florea: Parlamentar de Bucureşti. 

Mario DeMezzo: Perfect. Ce aţi făcut dvs, la nivel de Bucureşti, pentru a promova vaccinul şi ce face PSD la nivel naţional? Pentru că vă spun ce face Guvernul. De la centre mobile, la drive thru, la a cere sprijinul preoţilor pentru a promova vaccinarea. Ce faceţi dvs concret? 

Oana Florea: Nu a fost niciun politician PSD care să iasă în presă şi să facă o campanie împotriva vaccinării. Da? Până una alta, dvs sunteţi la guvernare. 

Mario DeMezzo: Am înţeles. Şi asta înseamnă că dvs nu trebuie să faceţi nimic, nu aveţi responsabilitate faţă de oameni? 

Oana Florea: Eu sunt vaccinată şi rapelată. 

Mario DeMezzo: Nu am întrebat ce faceţi dvs în acţiuni egoiste. Eu v-am întrebat ce faceţi pentru oamenii care v-au votat. 

Oana Florea: PSD nu a făcut nimic care să împiedice campania de vaccinare. Da, v-a criticat, pentru că sunteţi varză. Asta este. Nu sunteţi în stare de nimic. 

Mario DeMezzo: Am înţeles, e limbaj de parlamentar ăsta. 

Oana Florea: Dvs trebuie să faceţi, sunteţi la guvernare.

Mario DeMezzo: Am înţeles, asta e strategia PSD-ului! 

Ulterior, a intervenit moderatoarea Violeta Romanescu. 

"Dle DeMezzo, haideţi să ne liniştim. Vreau să vă dau nişte cifre, pentru că sunteţi un om care vorbiţi numai pe cifre. Ascultaţi-mă un pic. Ne-am documentat. La Mehedinţi avem exemplu clar, un centru mobil. 30 de persoane s-au vaccinat ieri. Avem şi vestea bună, azi s-au vaccinat 60", a spus aceasta.

Mario DeMezzo: Am luat un centru mobil, dintr-un loc. Cum e relevant în ecuaţia naţională? 

Violeta Romanescu: V-am dat o cifră exactă. 

Mario DeMezzo: De acord, şi eu v-am spus că mi-aţi dat un centru care nu e relavant în ecuaţia naţională. Relevantă este statistica la nivel naţional. Rămâne întrebarea mea. Ce face PSD-ul pentru a promova campania de vaccinare? Ce a făcut PSD în Mehedinţi pentru a promova vaccinarea? 

Violeta Romanescu: Dle DeMezzo, mă ascultaţi un pic? Dacă nu, vă las pe dvs şi mă duc acasă. Dacă ăsta nu e relevant,  centrul acesta, spuneţi-mi care este relevant că sunăm acum şi întrebăm câţi s-au vaccinat. 

Mario DeMezzo: Relevantă este cifra de la nivel naţional, şi e mai mare azi decât ieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel