Mărire pensii. Elena Cristian: Eu nu le-aș da speranțe celor de acasă
Autor: Ema Apostu pe 10 sep, 20:35 | Economie

Elena Cristian a vorbit despre majorarea pensiilor și ce ar urma să se întâmple dacă se modifică în Parlament OUG privind această mărire.

"Eu nu le-aş da speranţe celor de acasă pentru că oamenii chiar aşteaptă un răspuns din acest punct de vedere, pentru că mai este mult până la revenirea la legea iniţială cu majorarea punctului de pensie cu 40%. Chiar dacă legea, să spunem, ar fi votată în Parlament, deşi PSD nu prea mai are majoritate şi am văzut că lucrurile sunt destul de fragile acolo, legea ar ajunge la președintele Iohannis care ar putea să o întoarcă din nou, între timp vin alegerile... Dar dacă, într-un scenariu optimist, aşa cu totul pe repede înainte, din momentul în care legea este publicată în Monitorul Oficial, pensiile trebuie majorate din acel moment, nu retroactiv. Punctul de pensie trebuie majorat cu 40%.

Atunci, Guvernul trebuie să găsească resurse pentru această majorare care pot reveni din diverse împrumuturi sau chiar dintr-un împrumut la FMI, care pe mine nu mă mai sperie atât de mult cum m-a speriat în 2009-2010. Atunci, din documentele care au fost publicate ulterior, tăierea salariilor nu s-au făcut la cererea FMI. FMI a spus "tăiaţi cheltuielile până la acest nivel, reconfiguraţi întregul buget în aşa fel încât să vă încadrați în acest deficit", a spus Elena Cristian, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri