Urmărește emisiunea live
Marius Budăi, după acuzaţiile PNL: Din nou despre greaua moștenire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Marius Budăi
Marius Budăi
Marius Budăi respinge cu date concrete informaţiile lansate de către guvernarea PNL, privind "greaua moştenire" lăsată de PSD.

Marius Budăi, cel care a fost ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă demontează, cu cifre, informaţiile lansate de către Guvernul PNL privind situaţia economică pe care au găsit-o după ce Guvernul PSD a picat.

"Din nou despre 'greaua moștenire'. Investițiile nete totale în economie au crescut cu 19% la 9 luni din 2019 față de 9 luni din 2018", a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook, prezentând o situaţie comunicată de către Institutul Naţional de Statistică.

Care sunt cifrele comunicate de INS

Investiţiile nete realizate în economia naţională în primele nouă luni ale anului în curs au însumat 67,139 miliarde de lei, în creştere cu 18,6% comparativ cu perioada similară din 2018, peste jumătate din ele fiind realizate în sectorul construcţiilor noi, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul III 2019, investiţiile nete realizate în economia naţională s-au situat la 26,842 miliarde de lei, mai mari cu 26,8% raportat la trimestrul III 2018. Între 1 ianuarie şi 30 septembrie 2019, investiţiile nete realizate în economia naţională au urcat cu 18,6% raportat la perioada similară din 2018, creştere înregistrată la toate elementele de structură astfel: lucrările de construcţii noi (+34,0%), alte cheltuieli (+6,9%) şi utilaje inclusiv mijloace de transport (+4,8%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel