Marius Budăi, critici DURE pentru Florin Cîţu: Vorbeşte ca Ceauşescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Marius Budăi
Marius Budăi
Marius Budăi, ministrul Muncii în Guvernul Dăncilă, îl compară pe actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, cu Nicolae Ceauşescu.

"Guvernarea PNL bazată pe minciună, manipulare și nepăsare. INS spune că vine austeritatea, iar premierul dezertor Cîțu anunță lucruri fantastice. Ministrul Finanțelor este deconectat de la realitate și vorbește ca Ceaușescu. În timp ce populația suferă pentru scăderea severă a nivelului de trai, fantasticul Cîțu vorbește despre „Epoca de Aur”.

INS anunță explozia prețurilor la alimente și scăderea puterii de cumpărare pentru două luni la rând. Prețurile au crescut cel mai mult la produsele de bază din alimentația celor cu venituri mici.

Prețurile la alimente au explodat. La fasole și cartofi de exemplu, au crescut încă din iunie cu până la 23%, iar la fructe cu 26% față de începutul anului. Aceste alimente au cea mai mare pondere în alimentația celor cu venituri mici! Deci, această categorie e cea mai lovită de explozia prețurilor!

Dezertorul Cîțu ascunde faptul că în realitate salariul mediu net a scazut cu 161 de lei față de decembrie 2019, ajungând la 3179 lei de la 3340 lei. A scazut cu 4,8% în timp ce inflația (estompată de prețul mic al petrolului) este 2,26%.

Pentru prima oară în ultimii 10 ani prețurile au crescut mai mult decât salariile timp de două luni la rând pentru că nu exista măsuri active pentru creșterea puterii de cumpărare!", a scris Marius Budăi pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel