Marius Budai, critici la adresa Guvernului: Ne spun profesioniştii ce fac cu banii?
Autor: Florin Răvdan pe 23 ian, 12:10 | Partide politice

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a criticat Guvernul Orban pentru valoarea împrumuturilor făcute de când a preluat puterea executivă şi lansează o întrebare ironică. 

"Despre împrumuturi și minciună marca #PNL.

În cei 2 ani și 10 luni de guvernare PSD, presupunând că și luna ianuarie 2017 am fost la guvernare, evoluția împrumuturilor în termeni nominali arată astfel:

- datoria administrației publice conform metodologiei UE(datoria guvernamentală) la octombrie 2019 = 364,9 MILIARDE de lei;

- datoria administrației publice conform metodologiei UE(datoria guvernamentală) la decembrie 2016 = 285,5 MILIARDE de lei.

Deci, în 2 ani și 10 luni datoria guvernamentală este in valoare de 79,4 MILIARDE de lei, în medie 2,34 MILIARDE de lei/lună.", a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook. 

"Ne spun ce fac cu banii?"

 

"Peste 60% din această valoare a fost folosită pentru finanțarea datoriilor din trecut și doar 40% pentru finanțare curentă.

În 2 luni și jumătate de guvernare "performantă" marca #PNL, datoria guvernamentală = 40 MILIARDE de lei, în medie 16 MILIARDE de lei/lună.

Avem 79,4 MILIARDE de lei în 2 ani și 10 luni și 40 MILIARDE de lei în 2 luni și jumătate. Este bine, nu?

Ne spun "profesioniștii' din #Guvernul_nu_am_bani ce fac cu acești bani?", a mai scris fostul ministru. 

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri