Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor” va avea loc sâmbătă în București și încă trei orașe
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marșul a ajuns la a V-a ediție și va avea loc în Capitală și alte 3 orașe.

Marșul „Împreună pentru siguranţa femeilor" se va desfășura sâmbătă în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, conform Agerpres.
Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor organizează acest marş pentru a-şi arăta solidaritatea cu femeile supravieţuitoare ale violenţei şi pentru a menţine presiunea publică necesară pentru respectarea drepturilor femeilor şi fetelor, precizează sursa citată.

În București, marșul va porni din Piața Universității (Parcul Colțea), va continua spre Piața Romană, iar mai apoi în Piața Victoriei. Acesta va reuni atât reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor, dar și persoane care doresc să fie soldare cu victimele violenței de gen.

Evenimentul de anul acesta se va desfăşura sub sloganul "Credeţi-ne!", aducând în prim plan nevoia femeilor de a avea încredere pentru a ieşi din relaţiile abuzive sau pentru a reclama actele de hărţuire sau viol - au nevoie de încredere în forţele proprii, încredere că familia nu le va judeca şi nu le va acuza pe ele pentru agresiunea partenerilor, încredere că nu vor suferi repercusiuni, încredere că poliţiştii şi judecătorii le vor crede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel