Mărturie din INFERNUL de la Suceava pentru cei care nu cred că există COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ștefan Noroc, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță Suceava, a povestit infernul prin care a trecut, după ce s-a infectat cu coronavirus.

"Eram în stare gravă"

"Pe data de 20 - 21, am nişte chemări, că așa se spune la noi, cu ambulanţa, cu încă o doamnă asistentă care, din păcate, i-a dat boala şi soţului ei şi a fost fatală. Soţul ei a decedat. După-amiază, ne-au pus să golim secţia Pneumologie de la Suceava, ca să o pregătească pentru COVID. Asta se întâmpla în 20 - 21 martie.

A doua zi am dus nişte cetăţeni din Aeroportul Salcia, pentru izolare, la Vatra Dornei şi, după trei zile, a început să îmi fie rău, cu febră mare, să mă doară încheieturile, mă sufocam. Când am văzut situaţia, l-am sunat pe domnul director de la Ambulanţă şi mi-a zis să vin urgent la spital. Am ajuns acolo şi m-a şi  internat, eram în stare gravă. Am stat internat de pe 26 martie până pe 18 aprilie. Pe 18 aprilie, mi s-a făcut încă un test şi a ieşit negativ și am fost externat.

"Am rămas cu sechele de respiraţie"

După câteva zile, am început iar să mă simt rău. Nu puteam respira. Am mers din nou la spital unde am stat internat într-o secţie non-COVID, de pe 30 aprilie până pe 8 mai. După a doua internare, mi-e un pic mai bine, dar am rămas cu sechele de respiraţie. Citesc ce scrie pe biletul de externare: embolie pulmonară lob superior drept, fibroză pulmonară anticoagulare orală. A fost groaznic. Cine nu crede că există COVID, să vină la Suceava să vadă", este mărturia lui Ștefan Noroc, ambulanțier în Suceava, prezentată în cadrul dezbaterii online "Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, eveniment organizat de DC Media Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel