Mască de protecţie. Dr. Streinu Cercel, explicaţii: Masca e pentru gură şi nas. Va face diferenţa!
Autor: Florin Răvdan pe 19 mai 2020 / 21:32 | Sanatate

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a explicat cât de mult se poate folosi o mască de protecţie, dar şi ce zone de pe faţă trebuie, obligatoriu, să acopere aceasta. 

"Să luăm o mască. Nouă, din ţiplă. Această mască va opri ce vine din faţa noastră. Particulele nu trec prin toate straturile. Noul coronavirus poate trece la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează, între 2 şi 4 ore. Dacă masca se umezeşte, ea trebuie schimbată, pentru că îşi pierde proprietăţile. S-a umezit, la revedere, punem alta. De aia e bine să avem 3-4 măşti cu noi, ca să ne ajungă în cursul unei zile. Dacă o purtăm prea mult, poate face mai mult rău decât bine.

Masca nu e pentru gură, e pentru gură şi nas. Şi mai mult pentru nas, pentru că acolo este zona cu receptori pentru acest virus. De asta trebuie să acoperim nasul şi gura în totalitate. Bărbia e de design. Masca va face diferenţa în următoarele săptămâni, asta vreau să spun. Şi celelalte măsuri, sigur!", a declarat Adrian Streinu Cercel la Antena 3.  

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri