Masca, obligatorie în Camera Reprezentanţilor SUA
Autor: Mihai Ciobanu pe 30 iul, 07:45 | Internațional

Speakerul Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite Nancy Pelosi a anunţat miercuri că parlamentarii şi personalul vor trebui să poarte mască în Cameră în timpul pandemiei de coronavirus.

Membrilor li se va permite să-şi scoată măştile când se adresează Camerei, a precizat Pelosi."Preşedintele se aşteaptă ca toţi membrii şi personalul să adere la cerinţă în semn de respect pentru sănătatea, siguranţa şi bunăstarea altora prezenţi în Cameră şi zonele înconjurătoare", a declarat Pelosi reporterilor, relatează Reuters. Sergentul la arme al Camerei (însărcinat cu menţinerea ordinii în legislativ n.r.) a indicat, într-un comunicat mai târziu miercuri, că "toate persoanele care intră în clădirile de birouri ale Camerei" ar trebui să poarte o acoperire de faţă, cu unele excepţii, inclusiv atunci când o persoană "mănâncă, bea sau fumează legal".

 

De la ce a plecat decizia

Măsura intervine după ce reprezentantul republican Louie Gohmert, care a refuzat ferm să poarte mască în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat miercuri că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, după care cel puţin trei dintre colegii săi au anunţat că vor intra în autocarantină.Pelosi a avertizat că ea are autoritatea de a cere sergentului la arme al Camerei să scoată afară un membru care încalcă norma. Ea a spus că măştile vor fi disponibile la punctele de intrare în Cameră pentru membrii care uită să le aducă. Pelosi a declarat mai devreme miercuri că liderii au discutat despre portul măştii cu medicul Capitoliului, citează Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri