Mască „purtată” de statuia unei zeițe în Japonia, ca o rugăciune pentru încheierea pandemiei de COVID-19
Autor: Doinița Manic pe 16 iun, 21:55 | Bizar

Mască „purtată” de statuia unei zeițe în Japonia / Foto: Captură video Reuters

O statuie gigantică a unei zeițe budiste "poartă" mască facială, ca o rugăciune pentru terminarea pandemiei de COVID-19.

O echipă de muncitori a escaladat marţi o statuie imensă a unei zeiţe budiste din Japonia pentru a instala o mască facială confecţionată special, demers menit să fie o rugăciune pentru finalul pandemiei de coronavirus, informează Agerpres, citând Reuters.

  Kannon, zeiţa budistă a compasiunii

Operaţiunea a fost dusă la îndeplinire de patru muncitori, care au lucrat trei ore, pentru a ridica masca gigantică cu ajutorul unor frânghii până la înălţimea de 57 de metri a statuii de culoare albă, care o înfăţişează pe Kannon, zeiţa budistă a compasiunii, instalată în faţa templului Houkokuji Aizu Betsuin, din prefectura Fukushima.

Muncitorii au desfăşurat apoi masca, confecţionată dintr-un material asemănător unei plase, cu o lăţime de 4,1 metri şi o lungime de 5,3 metri, cântărind 35 de kilograme, în partea inferioară a feţei statuii.

Workers scaled a giant statue of a Buddhist goddess in Japan to place a custom-made mask on her face, an act meant to be a prayer for the end of the global health crisis https://t.co/K4RYVsip9j pic.twitter.com/askhtFycba

— Reuters (@Reuters) June 16, 2021

 

Cât timp va fi păstrată masca

Statuia, construită în urmă cu 33 de ani, are o scară în spirală în interior care duce până la înălţimea umerilor zeiţei. Oamenii vizitează statuia, care ţine în braţe un prunc, rugându-se pentru naşterea în condiţii de siguranţă şi pentru a cere binecuvântări pentru nou-născuţi.Administratorul templului, Takaomi Horigane, a spus că muncitorii au venit cu ideea amplasării măştii cu prilejul discuţiilor despre restaurarea statuii, deteriorată în urma unui seism care a avut loc în luna februarie. Horigane a mai spus că plănuiesc să păstreze masca până când situaţia COVID-19 va fi menţinută sub control în Japonia.

De la începutul pandemiei, 778.000 de mii de oameni s-au infectat cu noul coronavirus în Japonia, iar 733 de mii s-au vindecat. Japonia a înregistrat până acum 14.150 de decese. Țara a fost de mai multe ori în lockdown de la începutul pandemiei, iar acum numărul de noi cazuri zilnice a scăzut considerabil. Totuși, autoritățile anunțau la începutul lunii aprilie că o nouă mutație a coronavirusului, care ar fi mai rezistentă la vaccinuri, îi îngrijorează pe cercetătorii japonezi. 70% dintre pacienţii COVID testaţi în luna martie la un spital din Tokyo au fost purtători ai noii tulpini, în timp ce în ianuarie și februarie, mutația fusese descoperită la doar o treime dintre pacienți

Bizar Vezi toate articolele
Crossuri parteneri