Mascații au descins la clanul Vancică. Zeci de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Constanța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Percheziții. Foto ilustrativ de la IPJ Vrancea
Percheziții. Foto ilustrativ de la IPJ Vrancea
Polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente – D.G.P.M.B. și procurorii D.I.I.C.OT. – Structura Centrală au efectuat 37 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov și Constanța, pentru destructurarea a două grupuri infracționale organizate, specializate în contrabandă.

Conform unui comunicat de presă publicat de autorități, din cercetări a reieșit că, în zona unei piețe din Sectorul 4 București, ar acționa două grupări infracționale, ale căror nucleu este reprezentat de doi frați, care ar avea ca principală preocupare comercializarea de țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse ilegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetățeni moldoveni și deținute cu încălcarea dispozițiilor legale.

Ar fi vorba de clanul Vancică, care vindeau țigări de contrabandă în Piața Reșița.

Cum se ascundeau de poliție

”Activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă ar fi fost desfășurate în două „puncte de desfacere”, poziționate strategic la extremitățile pieței. Astfel, unul dintre frați ar coordona activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară la o parterul unui bloc, într-o garsonieră pe care ar deţine-o în apropierea pieței. Acesta ar fi fost sprijinit de alte persoane care, atunci când în zonă îşi fac apariţia polițiștii, l-ar fi anunţat pentru a închide fereastra.

Pe de altă parte, celălalt lider ar coordona activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce s-ar fi desfăşurat într-un spaţiu comercial aflat în exteriorul complexului din piaţă, în care funcţionează aparent un amanet.

Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării ar fi fost foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus s-ar afla în interiorul amanetului şi ar vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi ar fi stat afară în stradă şi ar fi abordat potențialii clienți, pe care i-ar fi îndrumat să cumpere ţigări.

Cu cât vindeau pachetul de țigări 

Totodată, cei aflaţi în afara amanetului ar fi asigurat zona şi l-ar fi anunţat de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a polițiștilor.

Activitatea de comercializare a țigaretelor s-ar fi desfășurat și aici după un program strict, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi, iar prețul unui pachet de țigarete ar fi fost de aproximativ 10 lei”, se mai arată în comunicatul de presă.   

Zeci de persoane, conduse la audieri 

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 26 de persoane. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel