Mașina afaceristului Ioan Crișan, adusă la București pentru expertiză - FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mașina afaceristului Ioan Crișan, mort în explozia de la Arad, a fost adusă la București pentru expertiză.

La două săptămâni de la asasinatul din Arad, mașina în care omul de afaceri Ioan Crișan a murit a fost adusă în București, transmite Realitatea Plus. Specialiștii din Capitală vor face o nouă expertiză a mașinii în laboratorul Institutului de Criminalistică. Până la acest moment oamenii legii nu au găsit nici măcar un suspect în acest caz. Până acum, au fost cooptați și experți din străinătate care colaborează ca autoritățile române în elucidarea acestui caz. Toate forțele din Ministerul de Interne sunt implicate. Inclusiv șeful Poliției Române s-a deplasat, marți, la Arad.

Oamenii legii cred că cel care ar fi pus la cale atacul în care și-a pierdut viața omul de afaceri Ioan Crișan se afla la locul incidentului având în vedere că bomba trebuia declanșată la un moment dat. Sunt mai mute ipoteze, dar niciuna suficient de clară. Între timp, ieri a avut loc înmormântarea lui Ioan Crișan, după ce trupul neînsuflețit al acestuia a fost ridicat de la Institutul Național de Medicină Legală (INML), în cursul zilei de marți, 8 iunie.

Reamintim că afaceristul Ioan Crișan a murit pe data de 29 mai, în urma unei explozii a mașinii în care tocmai se urcase. Părea o zi  obișnuită de sâmbătă, iar omul, cu puțin timp înainte să moară, și-a băut cafeaua în parcarea unui supermarket din Arad. Nu se știe nici până în prezent cine este asasinul sau asasinii. Cert este că în mașina afaceristului au fost găsite două probe de ADN. Una dintre ele îi aparține lui Ioan Crișan, iar cealaltă nu apare în baza de date din România.

VEZI ȘI:  Caz Arad. Anchetatorii au o nouă PISTĂ. Unde se afla asasinul lui Ioan Crișan în timpul exploziei

 

Lucian Bode: România este o țară sigură

Ieri, 9 mai, ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit despre cazul de Arad și a reafirmat că "România este o țară sigură", cu toate că, la două săptămâni de la incident, nu s-a făcut nicio reținere. 

"România este o ţară sigură. Am argumentat şi atunci şi repet: vorbim despre un incident, de o tragedie, care s-a petrecut în ultimii 30 de ani care a avut această finalitate. Au mai fost astfel de încercări, de tentative de omor, cu acest mod de operare care, din fericire, nu au fost duse la capăt. Când vorbim despre un incident care nu are legătură cu un lanţ de evenimente similare, care nu  ne duce la o ipoteză că ar urma, Doamne fereşte, şi altele, eu afirm cu toată responsabilitatea că România este o ţară sigură.", a declarat ministrul Bode.

VEZI ȘI: Explozia de la Arad. Liviu Chesnoiu, ipoteză neașteptată despre moartea lui Ioan Crișan: Mercenar din spațiul ex-sovietic sau din Serbia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel