Mașinile lui Paul Walker, vândute la licitație. Suma impresionantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Automobilele care i-au aparţinut regretatului Paul Walker au fost vândute pentru 2,33 milioane de dolari.

Cele 21 de vehicule care i-au aparţinut regretatului actor Paul Walker, star al francizei "Fast and Furious", au fost vândute la licitaţie pentru suma totală de 2,33 de milioane dolari, la un eveniment organizat în Scottsdale, statul american Arizona, potrivit Reuters.

La licitaţia Barrett-Jackson, care a durat o săptămână, un automobil BMW M3 Lightweight din 1995 a obţinut cel mai mare preţ, 385.000 de dolari. Acesta a fost unul dintre cele cinci automobile BMW Lightweight - dintr-o serie limitată de doar 126 de exemplare - vândute la această licitaţie.

Pasionat de mașini, a murit într-un accident rutier

Walker, un pasionat de maşini, a murit în noiembrie 2013, într-un accident rutier. Paul Walker era pasager în automobilul 2005 Porsche Carrera GT condus de bunul său prieten Roger Rodas, pe 30 noiembrie 2013, în momentul în care vehiculul s-a izbit frontal de un stâlp de iluminat din Santa Clarita, California. Vehiculul a luat foc la scurt timp după aceea, ucigându-i atât pe Walker, cât şi pe Rodas.

Walker avea 40 de ani.

În urma unei anchete, s-a stabilit că accidentul a fost provocat de viteza excesivă.

Ce s-a scos la licitație

La licitația din Arizona de săptămâna aceasta au fost scoase la vânzare 18 automobile și trei motociclete produse pe parcursul a cinci decenii.

Printre favoritele publicului s-a numărat un automobil Nissan 370Z din 2009 unicat, ce a apărut și în partea a cincea a francizei "Fast and Furious", vândut, joi, pentru 105.600 de dolari. Un Ford Boss 302S oferit cadou lui Walker în 2013 și care nu a fost folosit niciodată, a fost vândut pentru 95.700 de dolari, sâmbătă, citează Mediafax.

Încasările generate de licitație vor merge într-un fond creat pentru fiica lui Walker, Meadow, care administrează fundația creată de actor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel