Mașinile produse în pandemie sunt mai scumpe în 2021 decât atunci când erau noi
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Automobilele produse și comercializate în 2020 se pot vinde în prezent cel puțin la același preț din 2020, unele automobile generând chiar și profit. 

În mod normal, o mașină achiziționată începe să își piardă din valoare în momentul în care iese de pe poarta fabricii, devalorizarea accentuându-se imediat după achiziția și folosirea ei în mod constant. Însă experții internaționali susțin că mașinile produse și comercializate în anul pandemiei sunt o excepție. 

Vezi și: Volkswagen NU va mai vinde automobile cu ardere internă în Europa

Se pare că mașinile anului 2020 sunt o investiție, deoarece după un an de utilizare, un astfel de automobil se poate vinde la prețul de achiziție, sau, în funcție de ocazie, poate aduce și un profit, datele fiind prezentate de Edmunds.com și citate de CNN Business

În mod normal, o reprezentanță care vinde un autoturism cu o vechime de un an poate primi în jur de 80% - 85% din prețul acestuia, dar trendul a suferit o schimbare în urma pandemiei, mașinile din 2020 vânzându-se în medie cu 95% din prețul lor. Unele mașini sau autoutilitare valorează în prezent mai mult decât atunci când erau noi. 

Vezi și: Șeful Hyundai Europa: mașinile zburătoare vor fi realitate până-n 2030

Motivul acestei scumpiri pentru mașinile la mâna a doua cu o vechime de un an este pur și simplu faptul că există. Mașinile care erau noi acum un an, în timpul pandemiei și a unor timpuri de restriște au fost construite în condiții diferite și chiar speciale, în 2020 cererea pentru mașini depășind oferta. O altă cauză ar fi criza chipurilor, constructorii de automobile având probleme în cadrul procesului de producere a noilor mașini. 

Într-un caz cu totul excepțional, un autoturism Chevrolet Corvette din 2020 costă cu 26.000 de dolari mai mult față de momentul în care autoturismul era nou. În medie, un Corvette nou costa 81.000 de dolari în vara anului 2020, dar în prezent aceeași mașină costă în medie 107.000 de dolari. Un Jeep Wrangler costă în prezent cu 3.200 de dolari mai mult decât în 2020, iar un Subaru Ascent valorează cu 1.600 de dolari mai mult. Nici Honda Civic nu a trecut peste acest trend, autoturismul costând în prezent cu 1.700 de dolari mai mult față de anul 2020, când autoturismul era nou. 

Vezi și: Maşinile inundate la Galaţi, scoase la vânzare pe internet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel