Măştile de Halloween, protecţie împotriva coronavirusului? Ce spun specialiştii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mai sunt câteva zile până la Halloween, iar cei care se costumează se întreabă dacă, sub masca de sărbătoare, trebuie să mai poarte şi mască medicală, pentru a se proteja împotriva coronavirusului. 

"O mască care este parte dintr-un costum nu este considerată suficientă ca protecţie împotriva transmiterii infecţiei. Descurajăm şi purtarea unei măşti de pânză pe sub o mască de Halloween, pentru că astfel respiraţia ar putea fi îngreunată. Doar o mască de pânză da, e ok. Unele sunt chiar drăguţe şi pentru Halloween. Dar în niciun caz nu trebuie purtată pe sub costum. De asmenea, este de reţinut că o mască de Halloween nu oferă protecţie împotriva coronavirusului", a declarat Dr. Nipunie Rajapakse, specialist în boli infecţioase, conform Medical Express

Medicii recomandă evitarea "caselor bântuite"

Una dintre principalele atracţii ale Halloweenului este "casa bântuită", care se găseşte de obicei în parcuri de distracţie sau chiar organizată în cadru privat. Medicii recomandă însă evitarea acestor atracţii. 

"Ştim că persoanele care ţipă împrăştie microbi. În astfel de situaţii, este de recomandat păstrarea distanţei sau chiar evitarea completă a mersului în aceste locaţii", a mai explicat specialistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel