Măștile medicinale, super-afacere pe OLX. Au apărut și uleiurile care te ”protejează” de Coronavirus, la prețuri halucinante
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Perspectiva îngrozitoare că focarul de coronavirus ar putea deveni realitate și în România face ca speculanții să profite la maximum de teama oamenilor simpli, care dau năvală in farmacii și pe site-uril online să își cumpere măști de protecție.

Panica instalată de coronavirus i-a cuprins pe români care iau cu asalt farmaciile și magazinele de specialitate pentru a-și cumpăra, în mod preventiv, măști de protecție, geluri dezinfectante sau costume speciale. Însă, unii mai cinici vor să profite la maximum și vând la suprapreț aceste produse. 

Cât costă o mască de protecție pe Olx. Uleiuri esențiale împotriva coronavirusului

Dacă înainte de începerea crizei se găseau la un preț decent, de aproximativ 0.50 bani, acum, dacă am încerca să o achiziționăm vom găsi mască de protecție la un preț de 4 lei. Mai mult, speculanții vând seturi întregi de măști. De exemplu, un set de 50 de măști ajunge la un preț halucinant de 200 de lei. Dacă acesta vi se pare un preț exagerat, am găsit prețuri astronomice de 900 de lei. Desigur, se poate negocia. Alții își vând chiar măștile de acasă, la prețul pieței. Dovadă stau cutiile incomplete puse la vânzare, rupte și cu câteva măști lipsă (exemplu: vând 44 de măști, iar la vânzare e pusă cutia de 50 de măști, ruptă). 

Isteria a ajuns atât de mare încât unii speculanți vând sticluțe cu ulei esențial pentru protecție împotriva coronavirusului, la un preț astronomic de 180 RON. Alții, probabil, iau în derâdere subiectul virusului ucigaș și pun la vânzare măști de protecție încadrate la categoria - Echipamente sportive și de turism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel