Măsuri Covid-19. Sancțiuni de peste 650.000 lei, în 24 de ore
Autor: Andrada Oana pe 21 apr, 15:02 | Justiție

Imagine de Anja de la Pixabay

Au fost date sancțiuni de peste 650.000 de lei, în ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, arată un comunicat al IGPR. 

Astfel, 4.286 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 790 de acțiuni de verificare, la nivel național.

Au fost efectuate 70.474 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 3.609 sancțiuni contravenționale, în valoare de 651.150 de lei. 

„Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.”, mai transmite IGPR.

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri