Măsuri de 'relaxare'. Lider ALDE, nemulțumit de Guvernul Orban: Am dat din lac în puț
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ioan Lazăr, ALDE
Ioan Lazăr, ALDE
Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a transmis un mesaj cu privire la noile măsuri de 'relaxare' adoptate de Guvernul Orban.

'Și „s-a relaxat” România după restricțiile Guvernului PNL! Însă, am dat din lac în puț, adică de la restricțiile Guvernului Orban am trecut la aberațiile Guvernului Orban. Nu știm care sunt mai grave.


Ziua Copilului semnifică anul acesta și ziua în care ne recăpătăm libertatea. O libertate extinsă. Probabil că dacă mai dura perioada de restricții, am fi ajuns la un regim politic autoritar unde lumea urma ce spunea conducătorul.
E bine că revenim la normalitate și în ceea ce privește terasele sau plajele. Însă Guvernul trebuia să vină și cu măsuri sociale și economice. Însă, ele continuă să întârzie.

În stilul său caracteristic, Guvernul PNL a reușit să creeze o brambureală totală și a generat o mulțime de aberații odată cu ridicarea unor restricții. În loc să ne bucurăm că revenim treptat la viața noastră obișnuită, stăm și ne gândim ce au vrut guvernanții să scrie în ordinele pe care le-au dat cu privire la măsuri ridicate de la 1 iunie.
Care sunt principalele aberații?

1) dacă vrei să mergi la terasă sau la plajă trebuie să dai buletinul! Adică, potrivit ordinului emis de Guvern, românii vor fi înregistrați într-un registru de către administratorii de terase sau plaje. Pe scurt, vrei să stai la terasă, dai buletinul; vrei la plajă, dai buletinul. O încălcare directă a drepturilor românilor: pentru că administratorii de terase și plaje nu sunt operatori de date cu caracter personal!
2) dacă mergi la o terasă cu prietena cu care nu ai același domiciliu în buletin, scaunele trebuie așezate la un metru și jumătate distanță. De ce? Pentru că nu aveți aceeași adresă.
3) aberația supremă: dacă dai oliviera, sau solnița, la masa de alături și te vede poliția, iei amendă.
Partea cea mai proastă e că toate aceste măsuri sunt obligatorii pentru toți operatorii economici din sectorul alimentației publice și, respectiv, pentru toți operatorii economici sau, după caz, administratorii care desfășoară activități de operare a plajelor turistice. La fel, toți clienții teraselor sau plajelor turistice de pe litoralul românesc au obligația de a le respecta.


Nu ne așteptăm ca cei din Guvern să înțeleagă lucrurile acestea, având în vedere că ei, în viața lor, nu au știut ce înseamnă să administrezi o afacere, să dai vreun salariu unui om. La fel, nu ne așteptăm să înțeleagă cei din Guvern de ce nu este normal ca patronii de restaurante, de terase și de plaje să culeagă datele românilor, pentru că ei trăiesc într-o logică autoritară, de control a tot ce se întâmplă.' a scris liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel