Măsuri de relaxare. Rafila: Există o hotărâre de Guvern. Voiculescu să găsească o SOLUȚIE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a subliniat, în contextul pandemiei, că Ministerul Sănătății trebuie să vină cât mai repede cu o soluție, pentru a avea o „imagine reală” a situației din țară. 

„Este o problemă legată de reglementare. Există o hotărâre de Guvern care a dus la prelungirea stării de urgență, care a fost chiar inițiată și semnată și de Ministerul Sănătății. Și acolo scrie foarte clar care sunt pragurile, criteriile care duc la redeschiderea unor activități. Vă dau un exemplu. Dacă acea hotărâre de Guvern nu ar fi fost pusă în aplicare, cei care se considerau prejudiciați puteau să acționeze în judecată. 

Noi avem acum o problemă între a respecta un act normativ, care a fost semnat și asumat de Guvern, și o problemă pe care o percepem fără să o putem dovedi în momentul de față legată de răspândirea infecției și de faptul că nu avem elementele de sănătate publică, dacă vreți, ca să putem să documentăm această situație. Trebuie să spunem că Ministerul Sănătății trebuie să găsească o soluție, încât să putem să avem, într-un timp cât mai scurt, o imagine reală”, a spus Alexandru Rafila, duminică dimineață, la Antena 3. 

„E momentul să facem mai puține declarații și să vedem lucruri concrete”, a subliniat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel