Măsuri relaxare 1 iunie 2020. Chirieac: Atât a putut administraţia din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat măsurile de relaxare intrate în vigoare de luni, 1 iunie 2020, şi a afirmat că "atât a putut administraţia din România". 

"Eu cred că măsurile luate în timpul pandemiei au avut efect în România. Un număr mai mic de infectări decât în alte state şi un număr mai mic de decese. Şi eu cred că nu au vrut să facă măsurile atât de alambicate, dar aşa au ieşit, pentru că atât este capacitatea administrativă a acestui Guvern şi, în general, în România. Nu era nevoie să stea lumea 16 ore la Nădlac, dar atât a putut administraţia din România. Toate instituţiile de forţă din România au stat trei luni, nu au avut voie să facă controale, dar au primit salariile întregi. Se vor duce la biblioteci, la terase, la magazinul care se deschide, nu la firmele mari, nu la producători.

Nu am înţeles de ce nu ai voie să deschizi mall-ul mare, dar ai voie să îl deschizi pe cel sub 15.000 mp. Mă gândesc că dacă ai un mall mare, e mai mare distanţarea. Probabil e un liberal care are un mall mai mic de 15.000 mp, nu ştiu. Sau un om de afaceri! Sunt multe lucruri ilogice. Teoretic, dacă mergi la o terasă acum, trebuie să îţi laşi datele. Lumea s-a lovit de tavan că le măsura temperatura. Acum trebuie să dai numele, CNP-ul. E lege! Se înţelege cineva cu poliţia? Aşa scrie în ordin, e lege!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Întrebare cheie despre datele personale

Bogdan Chirieac a lansat o întrebare importantă, în contextul în care restaurantele trebuie să aibă un registru în care să colecteze mai multe date de la clienţi. 

"Oare datele astea personale colectate vor fi de folos la următoarele alegeri? Că eu altă motivaţie nu găsesc", a mai spus analistul.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel