Măsurile de siguranță împotriva Covid 19 și rețelele de socializare. Vă e frică de măsurarea temperaturii? Vă lansăm o provocare
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
În conformitate cu noile măsuri de protecție împotriva Covid 19, guvernul a încercat implementarea unor măsuri de protecție, de bun simț, în scopul relaxării sociale atât de dorită de toată lumea. Cu toate acestea, aceste măsuri de siguranță nu par să dea roade, așa că vedem sute de cazuri de noi infectări, zilnic.     

Desigur, unii ar putea susține că aceste cazuri sunt raportate exagerat de către autorități, de așa natură încât să ne sperie, iar alții ar putea susține că de fapt numărul infectărilor este mult mai mare, însă nu sunt realizate suficiente teste.

Fără să reluăm această polemică, încercăm să înțelegem de ce avem din ce în ce mai multe infectări. În primul rând, după marea relaxare, avem câteva reguli simple de urmat atunci când ne aflăm în afara unui mediu cât de cât steril: respectarea  distanțării sociale, portul măștii în spații închise, să nu ne atingem nasul, ochii și gura cu mâinile neigienizate și desigur să ne spălăm mâinile cu apă și săpun. 

Numai că, în multe medii, aceste măsuri de siguranță NU sunt respectate. Unul dintre motive ar putea fi fake news-urile și teoriile consiprației care circulă pe rețelele de socializare

Astfel, unii pretind că dacă portul măștii este suficient pentru a ne proteja de virus, de ce mai este necesar să respectăm distanțarea socială? Alte teorii susțin că portul măștii este de fapt un pericol pentru sănătate întrucât ne face să inspirăm monoxid de carbon și astfel ne intoxicăm. 

Alții susțin că toată pandemia Covid 19 este de fapt fabricată mediatic de „oculta mondială” pentru a micro-cipa întreaga populație a lumii (prin diverse metode, printre care se numără și măsurarea temperaturii). Până acum, nu există niciun studiu care să demonstreze eficient că un microcip poate fi implementat prin simpla măsurare a temperaturii. În plus, dacă vă este frică să fiți scanat, vă sugerăm să evitați aeroporturile internaționale, unde sunt sute de camere ascunse și unde sunteți scant din cap până în picioare (inclusiv prin trecerea printr-un spațiu închis ermetic cu două uși de sticlă care se deschid și se închid automat, pentru a scana fiecare persoană în parte). 

În primul rând, măsurile de siguranță cum ar fi portul măștii în spații închise și distanțarea socială sunt complementare.

Cu alte cuvinte, ele trebuie respectate în condițiile prevăzute de legislația în vigoare: portul măștilor în interior, iar în exterior o distanțare socială corespunzătoare. Motivul pentru care marea majoritate a statelor le-au adoptat pe amandouă este că niciuna dintre aceste măsuri nu oferă 100% protectie cetățenilor. Măștile au rolul de a stopa transmiterea prin eventualii stropi de la purtătorii asimptomatici sau cei la care nu se manifestă încă simptomele. Distanțarea socială are exact același rol în spațiile deschise. 

În al doilea rând, măștile sunt făcute pentru a proteja persoanele din jurul nostru și nu a ne proteja pe noi de o eventuală infecție.

Dacă dumneavoastră purtați mască, iar o altă persoană infectată nu o poartă și nu respectați regulile de distanțare socială, șansele să vă infectați sunt de 90%. Cu alte cuvinte nu purtați mască pentru a vă proteja, ci pentru a îi proteja pe cei din jur. Chiar dacă nu manifestați simptome ale infecției cu noul virus, puteți fi asimptomatici, ceea ce înseamnă că sunteți purtător al infecției. Singura modalitate de a afla în mod cert acest lucru este testarea. 

Conform studiilor realizate la nivel mondial, nu există nicio dovadă care să ateste că purtarea unei măști de protecție poate duce la intoxicarea cu monoxid de carbon sau că aceste măști pot să ducă la insuficiență respiratorie din cauza lipsei de oxigen. Trebuie să vă schimbați masca de protecție atunci când aceasa se umezește, să nu refolosiți măștile de unică folosință și să vă asigurați că măștile sunt purtate corect pe nas și pe gură pentru a evita difuzarea stopilor atunci când vorbiți, tușiți sau strănutați. 

Ceea ce este important în aceste vremuri, pentru a vă menține pe dumneavoastră și pe cei dragi sănătoși este să respectați regulile de protecție desemnate atât de guvern cât și de Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, atunci când ascultați sau citiți opiniile specialiștilor este important să vă verificați atât sursa cât și informația. 

Pandemia este reală, dar în același timp nu trebuie creată o isterie generală în jurul ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel