Mea culpa din Ministerul Agriculturii: E clar că am greșit, am dat bani foarte mulți la foarte puțini
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Agricultura
Agricultura
Ministerul Agriculturii recunoaște că s-au dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri din România. Care este explicația și de ce nu se atrag mai multe fonduri în agricultură, a explicat  Florian Emil Dumitru, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii.

Florian Emil Dumitru, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, a vorbit în exclusivitate la DC News despre agricultura României și finanțările puține pe care le iau fermerii.  

”Uitându-mă pe structura fermelor în România, am constatat că doar 109 ferme dețin în exploatare peste 3.000 de hectare. Practic, o clasă de mijloc în agricultura României este foarte firavă și nu este capitalizată și nu a avut vocație să vină să acceseze fonduri europene în mare parte. Am dat foarte mulți bani la foarte puțini și vă dau un exemplu concludent pentru ca cei care ne privesc să înțeleagă care au fost politicile României după 2007. Pe măsura 4.1 de achiziții de utilaje agricole, unde ar fi trebuit să ajungem cu această măsură ca agricultorii să își doteze fermele, am avut 1,063 miliarde euro. Am avut un grup inițial de 12.000 de beneficiari și am finanțat doar 1.720 de beneficiari. Din analizele pe care noi le facem la Ministerul Agriculturii, e clar că am greșit. Am dat bani foarte mulți la foarte puțini”, a declarat Florian Emil Dumitru, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, în cadrul dezbaterii "Agricultura României, potențial imens, cum îl valorificăm?", organizată de către DCMedia Group.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel