Medalie aniversară - 80 de ani de la nașterea lui Cezar Baltag, lansată la BCU
Autor: Flaviu Predescu pe 20 noi 2019 / 20:35 | Carte
Exclusiv

Banca Națională a României a lansat în parteneriat cu Fundația Universitară „Carol I”, miercuri, 20 noiembrie (a. c.) o medalie aniversară cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la nașterea poetului Cezar Baltag (1939-1997).

Reuniunea a avut loc în Salonul „Carol I” din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare, în deschidere luând cuvântul doamna Conf. univ. dr. Mireille Rădoi, în calitate de gazdă și președinte al Fundației, care a mulțumit în mod special Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu și întregii sale echipe pentru reușita proiectului.

Din partea BNR luat cuvântul Prof. univ. George Virgil Stoenescu, membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, în timp ce profesorul universitar Eugen Negrici a făcut o analiză a operei poetului dispărut prematur, subliniind importanța Generației „60” în literatura română, din care Cezar Baltag a face parte în mod binemeritat.

La finalul evenimentului, care s-a dovedit unul foarte emoționat pentru cei care l-au cunoscut pe poet, au fost oferite medalii emise de Banca Națională a României „cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la nașterea marelui poet Cezar Baltag (1939-1997)”. O prezență inedită a fost cea a membrilor familiei poetului, printre care fiul acestuia, Adrian Baltag.

 

Te-ar putea interesa și ....
Carte Vezi toate articolele
Crossuri parteneri