Medic, după ce a zis Cristi Puiu: Curge apa pe noi! E dureros că sunt oameni care gândesc așa
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO AGERPES
FOTO AGERPES
Cristi Puiu a refuzat să poarte masca la TIFF.

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, "Malmkrog", că este "inuman" ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă.

El a amintit că "Malmkrog" a avut premiera în Franţa "în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască".

Dr. Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, a reacționat după ce a auzit că regizorul a îndemnat oamenii să nu poarte mască de protecție.

”Este trist pentru că Puiu este un lider de opinie, iar festivalul are un nivel înalt de calitate. Este trist să aud așa ceva... sunt dureroase și acele aplauze auzite... Eu și colegele cu care sunt în tură suntem îmbrăcate în costum special de la ora 07.50. Deja am văzut zeci de pacienți. Curge apa pe noi. Stăm cu mască, cu vizieră, ochelari și costum impermeabil de la ora 07.50. Pur și simplu ne facem datoria. Pentru noi nu este inuman. Este datoria noastră. E dureros că sunt oameni care gândesc așa și transmit astfel de mesaje. Doare tare de tot...”, a zis dr. Andreea Moldovan la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel