Urmărește emisiunea live
Medic infecționist din Cluj, mesajul care a scandalizat Internetul: După UNTOLD, vă așteptăm!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Imagine preluată și distribuită pe Facebook, de la Teodora Iacob
Imagine preluată și distribuită pe Facebook, de la Teodora Iacob
Un medic infecționist din Cluj a scandalizat Internetul. Ce postare a făcut în mediul online. 

Medicul Teodora Iacob, unul dintre cei mai renumiți medici infecționiști de la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj, a aruncat Internetul în aer cu ultima postare pe care a făcut-o. 

Medicul infecționist a vrut să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește numărul mare de cazuri de COVID-19 care au apărut în ultimele zile, dar și al persoanelor testate pozitiv la intrarea în perimetrul festivalului UNTOLD. 

Teodora Iacob a publicat o fotografie cu ea și alți trei colegi, din spital, echipați corespunzător, alături de mesajul: "După Untold, vă așteptăm!".

În prezent, postarea de pe pagina medicului nu mai este disponibilă, însă fotografia a fost preluată și distribuită în masă în mediul online. 

Val de reacții după postarea medicului

- "Chiar dacă este adevărat, este o urare proastă rău...ca și cum unul din medici, ar avea pe cineva pe patul de moarte și băieții de la funerare îi postează un mesaj de genul: îl/o așteptăm"

- "Păi dacă se știa că după Untold, vă asteptati la cazuri multe, de ce trebuia ținut acest festival? De preventie ati auzit?"

- "A fost un experiment. Acum vor trebuii făcute statistici și vom vedea care a fost profitul pentru primăria Cluj și care vor fi cheltuielile sanitare ale statului român. A MERITAT OARE DISTRACȚIA? VOM VEDEA!"

- "Bine ar fi fost dacă se sărea și peste ediția de anul acesta!"

- "Nu participanții au vina cea mare, ci cei care au aprobat acest festival! Cine să-i mai creadă pe guvernanti? Greșelile lor, le plătesc oamenii!"

- "Tare mă tem că se va adeveri!"

- "Boala a luat pauză pe timpul distracțiilor"

S-a terminat UNTOLD. 33 de persoane, depistate pozitiv la COVID

Timp de patru zile, fanii veniți din peste 100 de țări ale lumii s-au bucurat de prezența celor mai mari artiști, DJ-i și trupe live. Fiecare invitat al festivalului UNTOLD și-a declarat entuziasmul de a ajunge la un eveniment cu public, după o perioadă de doi ani de pauză. Încărcătura emoțională a fost puternică în fiecare zi a festivalului, atât pentru participanți, cât și pentru artiști și organizatori.

Reamintim faptul că 75% dintre fanii prezenți la ediția din acest au fost persoane vaccinate. Media înregistrată la UNTOLD a fost una impresionantă fiind aproape de trei ori mai mare față de media imunizării la nivel național. Acest lucru vine să confirme faptul că festivalul UNTOLD din acest an a reprezentat cel mai sigur loc public din România, dar și faptul că festivalul a fost un stimulent bun pentru cei care se vaccinează.

Duminică, 12 septembrie  din toate cele peste 2600 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, acreditate UNTOLD, doar 3 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Toate cele 3 persoane depistate pozitiv în centrele medicale nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități.

În total, pe parcursul celor patru zile de festival, 33 de persoane au fost depistate pozitiv la coronavirus. 

Abonamentele sau biletele lor au fost anulate pentru ediția din acest an, urmând a primi vouchere valorice sau bilet de 1 zi pentru ediția din 2022 a festivalului UNTOLD.

Accesul la festival s-a făcut exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani s-au supus aceluiași triaj epidemiologic.

Marcel Ciolacu - Rareş Bogdan, discuţie aprinsă, UNTOLD vs proteste: Mă instigați să încalc legea, nu?

Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu s-au certat în direct, în contextul creșterii numărului de cazuri și al festivalului UNTOLD.

"Știți că începe marele eveniment la Cluj, UNTOLD, cu 300.000 de oameni. UNTOLD-ul domnului Boc. Marele festival al României (...) E ok? Că sunt 2.200 de infectări astăzi", a spus Silviu Mănăstire. 

În acest context, Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu și-au schimbat câteva replici acide. 

"Despre UNTOLD trebuie să-l întrebați pe Emil.2.200 de infectări, dar la UNTOLD nu se intră decât vaccinat sau cu PCR sau test rapid făcut. Exact cum intri și în Germania, și în Bruxelles. Și dacă ai vaccin, trebuie să-ți faci și un test rapid sau un PCR. Știți cum e... evenimentele trebuie să continue, viața trebuie să continue, nu putem să stăm departe de bucuria vieții, iar UNTOLD-ul este un eveniment care a depășit granițele României, e un eveniment al bucuriei care reprezintă cele mai importante părți ale României", a spus Rareș Bogdan. 

"Domnule Rareș Bogdan, că tot sunteți în echipa câștigătoare cu domnul Florin Cîțu, puteți vorbi cu el să facă totuși o modificare la lege și să ne lase și pe noi, cei din opoziție, să facem mitinguri cu mai mult de 500 de oameni? Vin oamenii tot testați, tot vaccinați... puteți să ne puneți o pilă?", i-a spus Marcel Ciolacu.  

"Nu e problemă. Florin... premierul Florin Cîțu nu are o problemă cu asta, din contră, e dreptul partidelor de opoziție să facă miting", a spus Rareș Bogdan. 

Silviu Mănăstire: Acum serios! Se poate UNTOLD, dar orice alt eveniment cu mai mult de 500 de persoane este ilegal în România?

Rareș Bogdan: Așa cum noi am organizat miting-uri gigant în mod succesiv în Piața Victoriei, nu văd nicio problemă atâta timp cât funcționează democrația din România, ca în cazul în care există nemulțumiri să se organizeze mitinguri. Sigur, păstrând toate măsurile necesare.

Citește mai departe despre scandalul celor doi aici

Medicul Teodora Iacob, după ce medicii au fost numiți "asasini"

Medicul Teodora Iacob a transmis și la începutul anului un mesaj tranșant la adresa celor ce nu cred în virus și mai ales în medici.

Ea spunea atunci că deși în urmă cu un an, când pandemia de COVID-19 abia izbucnise, lumea îi numea pe medici eroi, în prezent sunt numiți "asasini".

Cu toate acestea medicul transmite că ea și colegii săi le sunt mereu alături pacienților, indiferent de cum i-ar numi.

"Exact anul trecut pe vremea asta, acordam un interviu legat de pandemie unde spuneam că am trecut alături de pacienți și de colegii prin momente de frică și frustrare, dar am rămas la medicina mea, fără a pleca urechea la fantezie atunci când în spațiul public medicii erau transformați în eroi.

Acum, dupa un an, rămân tot la medicina mea, nu voi pleca urechea nici acum când medicii sunt transformați în asasini. Dragi oameni, noi medicii vă suntem alături, mereu", a fost mesajul Teodorei Iacob la acea vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel