Medic, răspuns SUMBRU la întrebarea lui Tudor Barbu: "Au devenit REALITATE din păcate. IMPOSIBIL"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, a tras un nou semnal de alarmă. 

Întrebată de Tudor Barbu ce ar fi mai important, mai greu sau chiar aproape imposibil de soluționat între problemele ce țin de materialul tehnico-sanitar, în condițiile în care pentru aducerea de aparate se fac eforturi uriașe, și cele legate de echipa medicală, dr. Beatrice Mahler a răspuns, în direct la B1 TV:

"Imposibil nu este nici una, nici alta, dar efortul este cu adevărat major dacă vorbim de resursa umană, pentru că aici înseamnă luni de pregătire, iar pe lângă pregătire trebuie să ai și în calcul întotdeauna că uzura unei astfel de pandemii își spune cuvântul pe starea de sănătate a echipei medicale".

În plus, întrebată dacă este posibil să se ajungă la un scenariu de 100 de internări de COVID-19 pe zi în secțiile ATI din România, medicul a subliniat că:

"Datele statistice până acum au devenit realitate din păcate. Situația nu este deloc confortabilă și direcția în care mergem cu siguranță va pune la grea încercare fiecare spital din România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel