Medic român la Madrid, mesaj ÎNGROZITOR. Nimeni nu vrea să treacă prin așa ceva
Autor: Rodica Mitu pe 08 iul, 19:20 | Sanatate

Mihaela Mănescu este medic pediatru într-un spital privat din regiunea Madrid, unde lucrează de 15 ani. Cel mai greu i-a fost în martie şi aprilie, când sute de oameni erau internaţi zilnic cu simptome grave. 

Aproape toate secţiile au fost transformate în zone de tratament pentru pacienții cu Covid-19, iar medicii de la alte specializări s-au înrolat alături cu colegii lor de la Medicină Internă.Anesteziștii au preluat sarcinile medicilor de gardă, iar asistentele făceau tot posibilul ca să-i liniștească pe pacienți și pe rudele lor.Pe lângă lupta cu virusul, medicii au găsit timp să facă şi clipuri muzicale pentru rudele bolnavilor. Reţelele sociale au fost pline de mesaje de încurajare, iar spaniolii au știut să le răspundă eroilor din spitale cu aplauze și lacrimi, în fiecare seară, de la balcoane.Spania a trecut marele hop şi are acum 124 de infectari zilnice.

„A fost o situație ca de război, la un moment dat. Chiar nu știam ce se întâmplă. Şi acum când mă gândesc mi se ridică părul pe spate, cum zicem noi. Nu ştii ce să faci. Cui să-i dai primul ajutor mai repede. Acestea au fost momente complicate. Iar aspectul emoţional... Tulbură foarte mult în situaţii în care pacienţii mor singuri. Dar noi i-am însoţit cât am putut de mult pe cei care erau singuri”, a declarat, pentru Mediafax, Manuela Mănescu, medic pediatru român, la Madrid.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri