Medic sirian, suspectat de crime împotriva umanităţii. S-a refugiat în Germania
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un medic sirian, care s-a refugiat în Germania, este cercetat pentru crime împotriva umanității. 

O anchetă a fost deschisă pe numele unui medic sirian care s-a refugiat în Germania. El este acuzat de crime împotriva umanităţii în oraşul sirian Homs, relatează în ediţia sa de vineri săptămânalul german Der Spiegel, în contextul unui proces istoric al abuzurilor atribuite regimului sirian, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Prezentat de săptămânalul german cu numele Hafiz A., acest medic, care profesează acum în landul Hesse, este suspectat că ar fi lovit, ar fi supus unor rele tratamente şi torturat opozanţi ai regimului sirian răniţi şi spitalizaţi într-un spital militar din Homs, centrul revoltei împotriva preşedintelui Bashar al-Assad începând din martie 2011.

Solicitat de AFP, Parchetul general din Karlsruhe a refuzat să comenteze aceste informaţii

În cadrul acestei anchete, realizată în comun cu canalul de televiziune din Qatar Al-Jazeera, Der Spiegel se bazează pe patru mărturii, între care cele ale doi foşti medici ai spitalului militar din Homs, Maez al-Ghajar şi Mohammed Wahbi.

Ceilalţi doi martori, care au pierdut fiecare câte un membru al familiei din cauza torturii, l-au recunoscut oficial pe medic într-o fotografie, săptămâna trecută.

A negat acuzațiile 

Avocatul lui Hafez A. a negat categoric aceste acuzaţii, dând asigurări că clientul său, de confesiune creştină, a fost victima unor calomnii provenite din cercurile islamiste radicale.

Hafez A. a ajuns în Germania în mai 2015 şi lucrează în prezent într-un spital dintr-o staţiune balneară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel