Medicamente cu stupefiante, vândute la o farmacie din Capitală. Au avut loc percheziții
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Polițiștii au descins la o farmacie din București, dar și în alte locații într-un dosar care vizează traficul de droguri. 

Polițiștii au făcut vineri 23 de percheziții la punctele de lucru ale unei farmacii din București, dar și la domiciliile unor persoane din mai multe județe, într-un dosar care vizează traficul de droguri. Oamenii ar fi cumpărat medicamente cu stupefiante de la farmacie, scrie Mediafax. 

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii au făcut vineri 23 de percheziții domiciliare și la o farmacie din București, după ce mai multe persoane ar fi cumpărat în mod ilegal din și ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripție medicală, întrucât ar conține droguri de risc sau mare risc.

Percheziții în mai multe județe 

Perchezițiile au avut loc în județele Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu și în municipiul București.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit medicamente care conțin substanțe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanțe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), cannabis sub formă de muguri și o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante.

Totodată, au fost conficați 5.780 de lei, despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conținut stupefiant, precum și diferite înscrisuri.

Ce s-a găsit la o farmacie din Capitală 

„Una dintre percheziții a fost efectuată la o farmacie din București, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri și date informatice privind gestiunea acestor medicamente. În fapt, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din București medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope. Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripție medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc”, se arată în comunicat.

În perioada 2019-2020, suspecții ar fi vândut medicamentele respective la peste 200 de persoane din România. Acestea ar fi fost comandate prin telefon sau printr-o rețea de socializare unde vânzătorii ar fi deținut mai multe pagini de prezentare a produselor, care erau apoi livrate prin curier.

Cercetările continuă față de șase persoane pentru trafic de droguri și deținerea de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel