Medicamente recomandate pe Internet împotriva COVID-19. Dr. Sandra Alexiu desființează un MIT URIAȘ
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Medicii se luptă atât cu noul coronavirus, cât și cu pacienți care își iau informațiile de pe internet și de la doctori care încalcă codul deontologic.

Întrebată despre lupta cu consumul nejustificat de antibiotice, dr. Sandra Alexiu a spus: „Fără îndoială suntem în prima linie și în războiul cu pacienții mai nou. Ei sunt foarte revendicativi pentru că citesc pe internet tot felul de scheme recomandate de oameni care nu au nicio legătură cu prescripția corectă într-o boală virală. Am văzut prescripții făcute chiar de medici care nu sunt de specialitate, dar recomandă antibiotice, cortizon, chiar în dozele necesare, astfel încât toată lumea poate să-și cumpere de la farmacie”.

„În momentul în care noi prescriem practic simptomaticele care sunt necesare pentru pacienții care rămân acasă pentru formele ușoare și medii care nu au nevoie de specializare, ne trezim cu întrebarea «Dar de ce nu-mi dați azitromicină? Am citit că-mi trebuie». Am auzit personal acest lucru și este foarte greu să combați acest mit atunci când pacientul îți pune sub nas o rețetă scrisă de un medic, pe Internet”, a adăugat medicul.

Luptă intensă când te lupți cu alți medici care fac exces de zel

„Vă dați seama că lupta este cu atât mai intensă când te lupți cu frați de-ai tăi (n.r., medici) care fac exces de zel și pun, în ciuda reglementărilor din codul deontologic, doze, tratamente, medicamente pe Internet”, a continuat dr. Sandra Alexiu. „Da, e o problemă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel